Известие

Collapse
No announcement yet.

Теч в купето - Алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Теч в купето - Алфа 147

Здравейте колеги, карам алфа 147, 2002г. 105кс. 1.6ts та..

буквално преди минути, в големия дъжд и градушка при околовръстен път Младост - София, паркирайки под моста при сграда на HP установих, че като пусна по-силно парното - на 3.5-4 се чува звук нещо от сорта на "Ву-у-у-у-у". И купето завибрирва, което до сега не е било така.

Оставих го на 1, за да духа поне на предния прозорец.

Потегляйки виждам под жабката, при краката на съседната предна седалка -- мокро. А никой не се е возил. Пипам отгоре аз - където седят краката на пътника - кората мокра също ? Дъжда намаля и съответно чувам звук от там като все едно, с извинение, пикаете в жар.На моменти, не постоянно ШШшшшъъъ, после пак. Все едно някой гаси жар с малко вода. Прибирам се към вкъщи - при ляв завой, същият звук.

Отворих капака при двигателя, погледнах антифриза - ОК е. Горе долу там е и тубата с вода за чистачките ( не знам дали е била пълна, понеже ми е скъсан маркуча и не пръскам от 3 седмици ).

Не миришеше на изгоряло, не ми е показало на компютъра нещо.

Работя на 25км и чудо, не знам дали да я подкарвам пак.

Прилагам снимки:
    Attached Files
    Алфа 147 1.6i 16v 105 kончета

Просто няма начин да няма начин.

Отвори отпред, кората под чистачките. Сигурно се е събрала вода, която влиза при вентилатора на парното. Вероятно отворите за изтичане са запушени.
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
      Отвори отпред, кората под чистачките. Сигурно се е събрала вода, която влиза при вентилатора на парното. Вероятно отворите за изтичане са запушени.
      Или е паднала преградата на филтъра за купето
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение

Поддържам!
        Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
        Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
        Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Аз карам 156. Пръскалките ми не работеха - оказа се трипътника, който е и клапан, калпаво измислен. Мембраната му беше скъсана. Та по случая свалих корите под чистачките, почистих водния жлеб и отворите за оттичане, после сглобих всичко. Оправих трипътника с клапнчето и при монтажа ми направи впечатление, че в бързината съм сложил пластмасовия капак на въздушния филтър едно към гьотере-с наклон към купето, а той отгоре си е като легенче с отвор за оттичане. Филтъра беше подгизнал от вода, но не беше стигнала до купето. Преди време имах случай при силен дъжд с градушка и паркирал на баир да протече бая вода в краката на пасажера Не знам как е на 147, но ако филтъра за купето ти е там провери и пластмасовия капак.
          Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

На 156 е различно. Интериорния филтър там е под кората на стъклото, а при 147 е при жабката. И отводнителните легенчета са по-различни. Аз имах 156-ца и никога не ми се е пълнила с вода, хем беше на доста км. А 147-цата е доста по-нова (уж пазена от швейцарец) а се пълни и от към пасажера и от към шофьора (повече от към шофьора). Свалих и 2-те кори, изчистих мръсотията, отпуших дупките, но видях и пукнатини в 2-та ъгъла, сякаш там се съединяват преградите към купето и преградите до ляв/десен калник. Замислям се дали не е удряна колата и затова да ги има тези пукнатини там ? Уплътних ги с подръчни материали, но пак се пълни от към шофьора най-вече. Ще я карам на майстор, че ми се изчерпаха жокерите.
            А за проблема на колегата anti10 - при него тече от средата на жабката, а при мен - от към ъглъла, даже мислех дане е от вратата, ама не е...
            Last edited by stef_nikolaev; d.m.y г., 09:35.
            Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
            "My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"

Comment

Имах същия теч преди 1 седмица оказа се , че трябва да се почисти под кората при чистачките

Comment

Благодаря колеги, привършвам работа и дим да ме има към вкъщи, за да отварям, че снощи по никое време спря при нас дъжда/

А дали е препоръчително въобще да карам ? Дойдох с нея на работа, на изключено парно, умрях от студ. Гледах да не завивам рязко, случи се 1 път, все едно мина вода от дясната към лявата страна на предното стъкло, там под чистачките.

Comment

Нещо не искаха да се занимават майсторите с моя проблем!? Сервизът е на бул. България най-горе, при бизнес сграда Абакус, мисля...
                  Трябвало и да се смени филтър на климатика, щом съм имал проблем с климатика..

Друг майстор ми каза 30 лева, че може би ще струва.

Comment

Здравейте,

В сервиза са го оправили за 25 лв.

Другото, което е:

дискове - 2х75лв
                    задни накладки - 85лв.
                    труд - 40 лв, отстъпка уж.
                    Смяна на течност на спирачките - 3 шишета по 6 лв- 18лв.
                    Труд 30 лв.

--- 325 лв.

Струда ми се доооста доооста.

Поздрав

Comment

Първоначално публикувано от anti10 Покажи съобщение
                      Нещо не искаха да се занимават майсторите с моя проблем!? Сервизът е на бул. България най-горе, при бизнес сграда Абакус, мисля...
                      Трябвало и да се смени филтър на климатика, щом съм имал проблем с климатика..

Друг майстор ми каза 30 лева, че може би ще струва.
                      Ти колега още ли не си решил проблема-отивай докато е време 30лева после ще стане 300лева и няма оправия!!!

Comment

Първоначално публикувано от anti10 Покажи съобщение
                        Здравейте,

В сервиза са го оправили за 25 лв.

Другото, което е:

дискове - 2х75лв
                        задни накладки - 85лв.
                        труд - 40 лв, отстъпка уж.
                        Смяна на течност на спирачките - 3 шишета по 6 лв- 18лв.
                        Труд 30 лв.

--- 325 лв.

Струда ми се доооста доооста.

Поздрав
                        Нещо не виждам отстъпките, ма нали сега трябва да е у ред
                        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                        0879369082

Comment

Тия 147-ци са абсолютни лодки, моята днес имаше 2-3 пръста вода на стелката, сядам си аз и усещам вода в чорапите. Изчистил съм всичко под корите, на майстор я водихме, какво ли не - пак се пълни ту от 1-та ту от другата страна. Последния път се напълни с вода от автомивката с четките, а досега не го беше правила. Имаше и петно вода в средата на седалката, имаше и около ръчната спирачка. Шибидаха не изпуска, може би уплътненията на вратите, ама ги огледах и изглеждат перфектни. Вдигнал съм ръце вече...
                          Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
                          "My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"

Comment

Първоначално публикувано от stef_nikolaev Покажи съобщение
                            Тия 147-ци са абсолютни лодки, моята днес имаше 2-3 пръста вода на стелката, сядам си аз и усещам вода в чорапите. Изчистил съм всичко под корите, на майстор я водихме, какво ли не - пак се пълни ту от 1-та ту от другата страна. Последния път се напълни с вода от автомивката с четките, а досега не го беше правила. Имаше и петно вода в средата на седалката, имаше и около ръчната спирачка. Шибидаха не изпуска, може би уплътненията на вратите, ама ги огледах и изглеждат перфектни. Вдигнал съм ръце вече...
                            При мен веднъж тавана около задния плафон беше влажен и сега има петно което някой ден трябва да изчистя. Сам си я мих тогава и уплътнението отгоре което е на покрива се беше разместило от водоструйката (като пръсках го видях, че се откачи ама тогава не ми и мина през акъла да не поливам там) провери го твойто как е. Става въпрос за гумените уплътнения на покрива. Това ако ти е влажен тавана де, иначе вътре директно от там няма как да прокапе.
                            sigpic

Comment

Да се включа и аз по темата.Имах същия теч, на същото място под жабката, течеше през филтъра за купето въпреки,че има кора над него.Препоръчвам да не се кара така или по-точно да не се пуска вентилатора на парното.Точно поради тази причина за малко не се подпалих.Вентилатора се намокри и ...искри,пушеци и ново парно след това.Поздрави и успех.
                              sigpic
                              Alfa Romeo 156 1.6 16V Twin Spark
                              .:: My PRECIOUS ::.

Comment

Working...
                              X